Συχνές ερωτήσεις

Το Εθνικό Ωδείο Γλυφάδας έχοντας πλούσια παιδαγωγική προσφορά και πολιτιστική δράση, συνεχίζει πάντα να φέρνει τη μουσική κοντά σε όλους - με επίκεντρο τον ίδιο το σπουδαστή και τις ανάγκες του - με τον ίδιο ζήλο και την ποιότητα σπουδών - με διακεκριμένους σολίστ - καθηγητές - με σύγχρονα μέσα και μεθόδους διδασκαλίας - με σημαντικές καλλιτεχνικές ευκαιρίες
Η μουσική δεν έχει ηλικία. Από 2 ετών όπου ο άνθρωπος έχει πλήρη αντίληψη μπορεί να έρθει σε επαφή με κάποιο μουσικό όργανο! Αντίστοιχα δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την συμμετοχή σας στα μαθήματα που προσφέρουμε!
Γενικά είναι καλό να το κάνετε. Τη χρονική διάρκεια όμως της μελέτης την καθορίζετε εσείς. Πάντως να ξέρετε πως πλήθος ανθρώπων κάθε ηλικίας με βεβαρημένο πρόγραμμα τα έχουν καταφέρει να μάθουν μουσική. Και βέβαια ακόμα και σε περιόδους που δε βρίσκετε χρόνο για μελέτη στο σπίτι, μπορείτε να μελετάτε μαζί με τον καθηγητή σας στο μάθημα, οπότε και πάλι θα έχετε πρόοδο. Καθόλου μελέτη στο σπίτι δεν έχει το μουσικό νηπιαγωγείο, ενώ το μάθημα του μοντέρνου τραγουδιού έχει ελάχιστη έως καθόλου μελέτη, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια.
Δεν είναι απαραίτητο αλλά είναι καλό. Μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς να έχετε δικό σας όργανο και να έρχεστε στο ωδείο να μελετάτε. Και σιγά – σιγά θα είναι καλό για σας να δρομολογήσετε την αγορά του μουσικού οργάνου που διδάσκεστε, ώστε να είναι ευκολότερη η «διαδικασία» της μελέτης σας. Με τον τρόπο αυτό η πρόοδός σας θα είναι και πιο γρήγορη.
Τα ιδιαίτερα μαθήματα διαρκούν από 40’ έως 1 ώρα.
Μπορείτε να γραφτείτε σε οποιοδήποτε μάθημα αρκεί να σας αρέσει. Κανένα όργανο δεν είναι πιο δύσκολο ή πιο εύκολο σε σχέση με κάποιο άλλο. Μπορεί κάποιο όργανο ένας να το θεωρεί δύσκολο και ο άλλος εύκολο. Επίσης η επιλογή δεν έχει καμία σχέση με τα χρόνια φοίτησης.
Εξαρτάται από τη δυσκολία των κομματιών που σας αρέσουν συνδυαστικά με τις ώρες που αφιερώνετε για μελέτη.